Vítáme Vás na webových stránkách SVČ Vítkov, p.o.. Přihlašování do kroužků na školní rok 2024/25 bude spuštěno od 1.7.2024!

Mažoretky

Mistrovství světa v Mažoretkovém sportu - Jsme MISTRYNĚ!!

Dne 23. 9. 2022 se děvčata zúčastnila Mistrovství světa v mažoretkovém sportu, které pořádala mezinárodní asociace MWF-Majorette-Sport WORLD Federation v chorvatském Záhřebu.
S velkou hrdostí, úctou ke všem soupeřům a s velkou vděčností Vám představujeme
🥇🏆Mistryně světa v kategorii Classic Pom Pon senior
🥉🏆II. vicemistryně světa v kategorii Classic Pom Pon junior
Slzy nám tekly proudem, a úžas v našich srdcích při vyhlášeních obou kategorií se nadá ani popsat. Naše sny se staly skutečností.
Děkujeme za podporu všem fanouškům, ale hlavně rodičům, také děkujeme za perfektní přípravu paní trenérce Marie Potočárová. Dík patří sponzorům Město Vítkov, obci Radkov, v neposlední řadě také Středisku volného času Vítkov. Také si vážíme krásného gesta a podpory týmu Mažoretky DM Studio Dačice při vyhlášení.
Domů jsme odjížděly všechny unavené, ale velice šťastné, obohacené o nové zážitky a připravené bojovat i v další soutěžní sezóně.
„JEDEN TÝM, JEDEN SEN…“ ❤️

XVII. Mistrovství Evropy v chorvatském Zadaru

Ve středu 22. června 2022 byly boje o co nejlepší evropské umístění slavnostně zahájeny, i naše mažoretky hned v prvním soutěžním dni bojovaly v kategorii Classic Pom Pon Junior a Classic Pom Pon Senior.
 
Hala byla plná mažoretek, které toužily po celoročních trénincích, námaze a píli mít na krku medaili, a naše děvčata nebyla výjimkou.
Po skvělých výkonech se naše děvčata se stala 🥉🏆II. vicemistryně Evropy v kategorii Classic Pom Pon Junior
a 🥇🏆mistryně Evropy v kategorii Classic Pom Pon Senior.
 
Velké díky patří děvčatům za jejich úsilí a píli během celého roku, paní trenérce Marie Potočárová za vynikající přípravu a nádherné choreografie, rodičům, bez jejichž podpory a fandění už si soutěže nedokážeme představit.
 
Děkujeme také všem sponzorům, díky nimž mohla děvčata své výkony předvést na evropské úrovni a reprezentovat tak nejen Město Vítkov, ale také Českou republiku.
 
Samozřejmě i našim řidičům Miroslav Vícha a Michalovi Stříbrnému děkujeme za bezpečnou jízdu a servis 🙂

Mažoretky SVČ Vítkov, cesta k titulu Mistryně světa a Vicemistryně světa!

Po dlouhé době tréninků v sobotu 9. dubna 2016 naše mažoretky reprezentovaly své město i Českou republiku na soutěži pořádané slovenským klubem Taktik v Sobotišti. V této soutěži se děvčata poprvé předvedla s novými skladbami a za svá vystoupení sklidila úspěch. Ze Slovenska si mažoretky dovezly jedno druhé místo a dvě místa první.

Po této soutěži již děvčata pokračovala v bojích o postup do finále České republiky, nejprve v regionálním kole v Brušperku, kde postoupila na Mistrovství Moravy ve Vyškově 7. května 2016, ve všech kategoriích naše mažoretky vybojovaly postup do celostátních zápolení.

Finálové boje se uskutečnily od 27. do 29. května v Hradci Králové, děvčata šla plná očekávání, jednalo se o postup na mistrovství světa. Naše mažoretky svá vystoupení zvládly a v kategorii pom-pom kadet a baton junior se staly vicemistryněmi České republiky a postup na MS do Poreče vybojovaly. V kategorii baton kadet získala děvčata čtvrté místo. Skvělého úspěchu dosáhla Vendula Lichovníková, která výkonem porotu přesvědčila o svém umu, ta ji odměnila zlatou medailí a titulem mistryně ČR v sólo formaci pom-pom.

Po prázdninovém odpočinku nastala doba tréninku na vytoužené Mistrovství světa v mažoretkovém sportu v Poreči, které se konalo od 22. do 25. září 2016. Po náročné cestě se děvčata ubytovala a den před zahájením soutěží ještě trénovala v nádherném prostředí hotelu Delfin u moře. Ve čtvrtek nastala doba slavnostního nástupu týmů všech patnácti států ve sportovní hale Žatika. Soutěžní zápolení pro naše mažoretky začalo již tento den v obou kategoriích – Classic baton junior a Classic pom-pon cadets. Nejprve šly do bojů o medaili juniorky, které získaly po skvělém výkonu titul vicemistryně světa, ve večerních hodinách celý náš tým soutěžil v kategorii Classic pom-pon a podal ten nejlepší výkon, který se mohl podařit. Děvčata si na MS stoupla na nejvyšší stupínek a vyslechla si českou hymnu, získala totiž zasloužený titul mistryň světa. Po velkém emočním vypětí, slzách štěstí a zapomenuté absolvované dřině si děvčata ještě užila koupání v moři a potom již následovala cesta domů.

V závěru by děvčata i trenérka chtěly poděkovat městu Vítkov a ostatním sponzorům za to, že se mohly soutěží zúčastnit, také rodinám a přátelům za podporu a trpělivost při absolvování náročných tréninků a soutěží.

Držme našim mažoretkám palce!

Marie Potočárová a Petra Beková

 

DĚKUJEME!

Největší dík patří děvčatům a trenérkám, k tak krásnému výsledku dospěly jen díky své píli, dlouhodobému tréninku a profesionálnímu vedení paní Potočárové. Zážitky a emoce, které prožívaly v Poreči, doznívají dodnes a není se čemu divit. Krásný úspěch a atmosféra mistrovství světa v nich bude již napořád a my si musíme vážit těchto výjimečných chvil, které zviditelňují hlavně naše město Vítkov v pozitivním obraze!

Díky patří také paní Bekové, která pomáhá trenérce s vedením děvčat, rodičům, že své děti podporují v této zájmové aktivitě a za celý kolektiv Střediska volného času Vítkov jim přeji mnoho dalších úspěchů a odhodlání věnovat se mažoretkovému sportu dál!

 

Šárka Medunová

ředitelka SVČ Vítkov, p. o

NZDM

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež
a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi
Přejít na NZDM

SASRD

Sociálně aktivizační služby pro rodiny
s dětmi Tunnel Vítkov
Přejít na SASRD

ODBĚR AKTUALIT

Nenechte si ujít žádný kroužek, událost a aktualitu!