Vítáme Vás na webových stránkách SVČ Vítkov, p.o.. Přihlašování do kroužků na školní rok 2024/25 bude spuštěno od 1.7.2024!

Polytechnika v SVČ Vítkov

Název projektu: Centrum polytechnického vzdělávání Vítkov

Číslo projektu: CZ.06.2.67/0.0/0.0/16_054/0004502

Výše dotace: 

Dotace ze strukturálního fondu ERDF   5 388 561,68 Kč

z toho dotace ze státního rozpočtu          316 974,22 Kč

z toho dotace z obce                                   633 948,44 Kč

Celkové způsobilé výdaje                        6 339 484,34 Kč

Cíl projektu: Cílem projektu je modernizace a rozšíření stávající vzdělávací infrastruktury SVČ tak, aby na základě zrealizovaného projektu docházelo ke zvýšení znalostí a poznatků v oblasti práce s digitálními technologiemi a v oblasti technických a řemeslných oborů u všech cílových skupin projektu, stejně tak, aby jednotliví zástupci cílových skupin (děti, žáci, osoby sociálně vyloučené, osoby se speciálně vzdělávacími potřebami atd.) byli motivováni k vyšší intenzitě a aktivitě při vzdělávání. Cílem je vybudovat takovou vzdělávací infrastrukturu, která propojí teoretické a praktické znalosti a dovednosti, která vytvoří novou motivaci a stimul do dalšího vzdělávání, která probudí u zástupců cílových skupin touhu po poznání (chtít více vědět) a zajistí dílenskou atraktivitu oproti běžnému vybavení školních dílen využívaných žáky základních škol jen minimálně. Velký důraz je kladen na to, aby výstupy projektu mohly využívat osoby sociálně vyloučené, osoby ohrožené sociálním vyloučením a osoby se speciálními vzdělávacími potřebami, stejně tak, aby došlo k posílení prvku začleňování osob na invalidním vozíku, případně dalších osob se sníženou schopností pohybu či orientací, do kolektivu dětí a žáků SVČ. SVČ disponuje odborně vzdělaným pedagogickým personálem, stejně tak odborně vzdělanými sociální pracovníky, kteří jsou schopni na základě vzájemné komunikace s dětmi se speciálními vzdělávacími potřebami a dětmi ze sociálně znevýhodněných a kulturně odlišných rodin tyto děti do projektu vtáhnout a plnohodnotně je zapojit (viz např. stávající spolupráce s dětmi a klienty v rámci Nízkoprahového zařízení pro děti a mládež „TUNNEL“ Vítkov, u kterého je provozovatelem právě)

Období: 25. 2. 2021 – 31. 12. 2022 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Program: OP IROP / ZVÝŠENÍ KVALITY A DOSTUPNOSTI INFRASTRUKTURY PRO VZDĚLÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍ UČENÍ

Název projektu: Polytechnika v SVČ Vítkov

Projekt je spolufinancován Evropskou unií.

Registrační číslo projektu: CZ.06.4.59/0.0/0.0/16_075/0006118
Výše dotace: 1 120 659,67 z toho 58 982,09 spoluúčast města Vítkov
Účel dotace: modernizace a rozšíření vzdělávací infrastruktury SVČ tak, aby na základě zrealizovaného projektu docházelo ke zvýšení znalostí a poznatků v oblasti práce s digitálními technologiemi.

NZDM

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež
a Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi
Přejít na NZDM

SASRD

Sociálně aktivizační služby pro rodiny
s dětmi Tunnel Vítkov
Přejít na SASRD

ODBĚR AKTUALIT

Nenechte si ujít žádný kroužek, událost a aktualitu!